Vad hände 2008Senaste nytt

Läs om vad som hände 2007


2008-12-15

Ottos Raket 85 micromotorer nu till salu!

Otto byter klass och de sista "bästa" Raket85 micro motorerna är till salu
Välservade av Ward och mycket snabba med tanke på resultat under året.
Intresserad skicka kontaktuppgifter.


2008-09-28

KNA Varna, 2 Timer'n. En succe och seger!

2 Timer'n är en kul tävling, Christoffer Schwabe och jag delade bil. Vädret var med oss, lite kallt men torrt (det brukar regna).
Totalt var det 25 lag som skulle köra, jag började med att köra de första 60 minuterna för att sedan gå i depå, byta förare och tanka. Christoffer Schwabe körde de sista 60 minuterna.
Vi gjorde inga misstag och avverkade totalt 165 varv på banan.

PS. Våra 165 varv hade räck till en 5:e plats i Junior 60 ;-)

Mer bilder..

2008-09-27

KNA Varna, Høstfinalen. Inte min dag!
Morgonens träning visade att farten fanns och med lite små justeringar till tidskörningen så skulle allt gå som på räls. Tyvärr fick vi inte till bilen riktigt till tidskörningen vilket resulterade i en 12:e plats.

I första kvalet drogs jag med i en startkrasch i första sväng när bilar framför mig snurrade. 2 kvalet sist i starten och efter en mycket bra uppkörning till 14:e plats så gick drevet sönder på sista varvet..

Sista startplats i finalen, mycket trafik på den trånga banan men till slut lyckades jag köra upp mig till en 14:e plats.
Bäste svensk om det är någon glädje en dag då inget gick min väg! Jaja, Junior 60 är en tuff klass ;-)
Vi tar nya tag till imorgon då vi kör 2 Timer’n


2008-09-07

NAF Motorsport Ringerike, Juniorfestivalen. Torrt men mulet väder med regn moln runt omkring och lagom till prisutdelningen på söndag kväll kom regnet.
I och med att tävlingen kördes över 2 dagar så var lördagen en transportsträcka med kvalkörning, söndagens warm up skvallrade om att farten var den rätta.
I 3:e kvalet som kördes hade jag lite otur då pappa snålade lite med bensinen och motorn gick varm. Detta resulterade i att jag fick starta 2:a med ytterspår i finalen.

Kom iväg rätt hyfsat i finalen som 3:a och följande 15 varv kördes på tåg..
Jag kände tidigt att jag hade bra mycket mer fart men valde att avvakta lite då det var 20 varv i finalen.

Med 4 varv kvar satte jag full fart, dock borde jag räknat med fula tag eller "hårda" som vissa kanske skulle kalla det ;-) och i sista kurvan innan mål fick jag en bil rakt på bakhjulet och dagen och bakaxeln förstörd.
Lyckades hålla bilen rullande och en 3:e plats i mål

Lång resa hem med blandade känslor, jag får glädja mig med att jag var snabbast..

Ps. Jag har nu lärt mig en ny omkörningsteknik av Mr Sätta Av (det har ju hänt förut), domarna tyckte det var okey och jag glömmer inte.. Tack!

Mer bilder..

2008-08-24

NMK Kongsbergs Toveis’n CCW, Återigen strålande väder, samma bana som igår men andra hållet (CCW). Dagens åkriktning var lite tuffare med mer knixar och motlut.
Allt kändes stabilt och ju mer jag körde desto fortare gick det ;-)

Jag var snabbast i tidskörning, kval och vann i finalen. Allt gick min väg denna helg!
Dubbla segrar och dubbla banrekord..

Mer bilder..

2008-08-23

NMK Kongsbergs Toveis’n CW, Strålande väder och en ny bana som vi aldrig kört på. Kul ide detta med 2 tävlingar under samma helg och man ena dagen kör banan med klockans varv och andra dagen kör banan mot klockan.
Idag var det varvet med klockan CW som gällde. Redan på morgonträningen fanns farten och till tidskörningen hade jag funnit de rätta för att vara snabbast..
Något som jag höll genom alla kval och final!

Allt fungerade perfekt idag! Imorgon kör vi andra hållet på banan


2008-08-10

Norges Cup KNA Varna, Norge
Första tävlingen efter sommar uppehållet. Kul att få vara igång igen. Tyvärr så hade vi ostadigt väder under hela helgen med regn och torrt om vart annat.
Det verkade som om vädergudarna hade bestämt sig för att ställa till det på värsta sätt, för både kvalen på lördagen och finalerna på söndag startade på en upptorkad bana för att några varv senare börja regna och bli våt.
Kvalen under lördagen gick min väg och söndagens pre-final började bra med segrar, tyvärr räckte jag inte riktigt till i finalen utan slutade 2:a efter en riktigt stark avslutning.


2008-07-12

NMK Sommercup, Sigdal Norge
Fjärde deltävlingen i NMK Sommercup, sol på morgonen som övergick till ett riktigt oväder mitt på dagen med massor av regn och hagel som fullkomligt vräkte ner.
Tidkörningen och kvalen kördes på regn, skönt att vi riktigt börjat hitta inställningar som fungerar med de nya regndäcken.
I finalen som kördes på en upptorkad bana startade jag 3:a och var ganska snabbt uppe i ledning med Krogstad och resten av fältet tätt bakom mig, en ledning som jag drygade ut under de 10 varven.

Så superkul att vinna en dubbelseger i Sigdal!

Ändå roligare att vinna NMK Sommercup i Norge och dessutom blev det 2 totalsegrar till KNA Varna !!

Mer bilder..

2008-07-10

NMK Sommercup, Sigdal Norge
Tredje deltävlingen i NMK Sommercup, strålande solsken vädret och riktigt varmt.
Sigdal bjuder på en riktigt tuff bana och redan från träningen på morgonen hade vi rätt fart i bilen.
Kvalen och finalen under dagen var stenhårda, trist att jag var avkörd på näst sista varvet i första kvalet och fick starta sist i andra kvalet.
Lyckades efter en drömkörning köra upp mig till en andra plats 4 hundra delar efter Martin Heier som gick först i mål.
I finalen startade jag sexa och var ganska snabbt upp i tät klungan, med ett par varv kvar så gick jag till attack och tog över ledningen. Underbart att få komma tillbaks efter jag var avkörd och få vinna när jag var snabbast på banan.
Delad andra plats totalt i cupen, nu gäller det inför sista deltävlingen..


2008-07-08

NMK Sommercup, Elverum Norge
Andra deltävlingen i NMK Sommercup, vädret var på sin bästa sida och bjöd på en torr bana.
En kul och snabb bana och jag hade verkligen fart i kroppen ;-) och kvalen hade gått min väg.
Tyvärr strulade jag till starten som second master i finalen och var sist iväg. Efter en kanonbra körning lyckades jag köra upp mig till en fjärde plats, luckan blev lite för stor fram till de 3 på pallen.
Inte direkt nöjd med resultatet, jag kan mer..


2008-07-06

NMK Sommercup, Trögstad Norge
Första deltävlingen i NMK Sommercup, vädret var lite lurigt till en början med regn som torkade upp till tidkörningen.
Jag gjorde mitt bästa med en bil helt fel drevad och kvalade in på en fjärde plats. Under dagen tilltog regnet och till finalen vräkte det ner.
Vi kämpade på med att hitta inställningar som skulle fungera i regnet och till finalen var vi på rätt väg, jag lyckades köra upp mig till mig en 3:e plats.
En bra början på cupen.


2008-06-07

NAF Løpet Vestfold, Norge
Tredje deltävlingen i Bastøcupen. Strålande sol och 30 grader varmt!
Träningen började bra och det fortsatte att hålla i sig under dagen. Knepigt med de stora bilarna som la mängder av gummi i banan vilket gjorde det halt..
Master i finalen som blev stenhård. Efter en strulig start där alla skulle vara först lyckades jag komma igenom första svängarna och fick en bra fight där jag fick försvara mig igenom hela loppet.
Skönt att jag fick vinna när jag varit snabbast dagen igenom ;-) En dag med massor av bra racing, trevliga kompisar, en stor pokal och prispengar ;-)
Tack Norswed för åter igen kanonbra support under helgen.

Mer bilder..

2008-05-24

Bussløpet 2008, NMK Modum & Sigdal, Norge
Andra deltävlingen i Bastøcupen. Lurigt med vädret i Sigdal, fint på kvällen och vi vaknar till att det regnar duktigt..
Träningen började bra och jag var snabbast. Tyvärr strulade det till sig på tidskörningen och jag fick aldrig några fria varv för att sätta en riktigt bra tid.
Heaten gick i regn och vi hade problem med fäste i bilen, undra om pappa hade snålat in och hittat ett par riktigt gamla regndäck..? ;-)
Finalen var stenhård men efter en riktigt bra körningen så slutade jag på en andra plats med snabbast varvtid i finalen.
Vi fick slita, vi lärde oss massor och Jag vann en andra plats! Tack Norswed och Ward Racing för all hjälp till framgången under helgen.2008-04-26

Vårlöpet KNA Varna, Norge
Dagen till ära bjöd på mulet väder. Efter gårdagens träning så var jag riktigt sugen på att köra.
Allt gick min väg denna dag. Började med att sätta snabbaste tid i tidskörningen, vann kvalen och var master i finalen.
15 varv skulle köras i finalen, en final som var hotad av regn men vi klarade oss precis. Jag tappade en placering i starten och kom ut som 2:a, efter halva första varvet så gick jag om och lyckades hålla detta hela vägen in i mål!
Frågan är om det var Sofia eller jag som var gladast efter att hon tömt hela glass förrådet i cafet ;-)

Otto Vårlöpet Stor bild..

2008-04-12

KNA Varna, Norge
Årets tredje race, Rejält med snö i luften och precis runt noll grader och lite snöslask på banan.
Antingen är folk lite smartare än jag som förstår att det inte är rätt att köra kart när det snöar eller också så behöver dem inte kör träning ;-) Bra men "lite" hal körning blev det för dagen, pappa fick jobba rejält med att få grejerna att gå i kylan. Jag tror att det frös i förgasaren vilket gjorde att motorn inte gick riktigt som förväntat.
Hoppas det blir lite varmare till slutet på april då vi kör Vårlöpet..


2008-04-06

KNA Rudskog, Norge
Årets andra race, fortfarande debutant och sist på gridden. Efter en kanonbra träningsdag igår så känns det verkligen spännande och kul att få prova på en ny bana. Vaknar till en dag med lite regn, himmeln säger att det borde bli en bra dag. Oj, vad fel.. någon timme senare övergår regnet till snö och snålblåst.
10 minuters träning innan tidskörningen för att hitta rätt och ingen aning om vad som krävs för att hänga med på denna kuperade och krokiga bana. Tidskörningen visade att formen för dagen var rätt och det gick bara fortare och fortare hela dagen. Trist att jag strulade till det i ledning i finalen ett par varv från mål. ;-(
Resultatet blev inte vad det skulle men jag blev av med det röda krysset, visade att farten fanns där och fick min första tävling med snö i luften på en av de bästa banorna jag åkt på.


2008-03-20

KNA Varna, Norge
Årets första race, debutant och sist på gridden. Sånt är livet men efter dagen så kommer jag vara lite närmare till att bli av med det röda krysset. Vaknade på morgonen och det hade varit 7 minusgrader under natten, hela dagen var iskall med endast någon plusgrad och blåst.
En härlig vinteridrott detta med karting. Vi började dagen med 10 minuters träning inför de 3 heat som skulle köras under dagen. Det var riktigt halt på banan och pappa fick slita med att hitta fäste och fart. Jag är supernöjd med dagen och det var kul att få köra mot mina norska kompisar extra kul att den svenska flaggan var hissad för mig. Tack Tore!


2008-03-18

Äntligen kom den! Den nya snabba Tony Kart bilen, rätt snygg eller hur?
Skall bli spännande och få prova och se om den är snabb..

Tonyh Kart Rocky 2008 Stor bild...

2008-03-16

KNA Varna, Norge
Lördagen började med dimma men snart tittade solen fram och torkade upp banan. Dags för uppkörning efter teoriprovet vilket löste sig direkt och licensen var klar ;-)
Allt klart för säsongen och jag kunde träna på resten av helgen. När vi vaknade på söndagen så strålade solen och det blev en riktigt varm vår dag med massor av bra varv. Vi testade lite motorer hela dagen och jag har min favorit klar. Alltid lika spännande och se om vi har motorer som hänger med när det gäller..


2008-02-23

Vad skönt!
Årets första träning är avklarad. Rejält blåsigt man fick vara glad för att det inte regnade. Vad kul det var att träffa så många kompisar igen. Tänk så fort man glömmer vintervilan. Undra om jag får träningsvärk imorgon..?


2008-01-31

Laserdome, så grymt!
Vi var och fira min födelsedag med ett stort Laserdome krig. Laserdome äger!


2008-01-09

Grattis mamma!
ATPower Svenska AB är numera ett av Swedac ackrediterat kontrollorgan enligt
SS EN ISO/IEC 17020 och får numera utföra energideklaration av byggnader enligt Boverkets regler.


Tidigare år

>> Läs om vad som hände 2007