Vad hände 2010


Senaste nytt

Läs om vad som hände 2009

2010-11-28

WSK Nation Cup, La Conca Italien - Stabilt resultat.

Under blandade väder förhållande avgjordes WSK Nation Cup i La Conca i södra Italien och alla dem bästa var på plats.

Regn varvat med mulet väder gjorde förhållanden väldigt svåra och banan fick aldrig något riktigt bra fäste.
På tidskörningen som kördes i regn fick jag 18:e bästa tid. Ett okey utgångsläge inför de 4 kvalen som skulle köras.

I de fyra kvalen så gjorde jag bra resultat rakt igenom (plats 3, 11, 8, 6) vilket gav mig 15:e startruta i förfinalen. I förfinalen så gjorde jag en riktigt bra körning tyvärr lyckades jag inte köra upp mig mer än till 13:e plats vilket också var startposition i finalen.

I finalen körde jag riktigt bra men tyvärr saknade jag lite fart på rakorna vilket gjorde det svårt men jag kämpade till mig en fin 11:e plats.

-Otto, återigen så gör jag en kanonbra tävling med stabila resultat, tyvärr fick vi inte till det sista i karten denna helg vilket gjorde det svårt att utmana om pall placeringarna.

Positivt att jag har visat åter igen att vi är med i toppen internationellt. ;-)


2010-10-31

Snabbare än snabbast..

Lite ledig tid och vad kan vara bättre än att köra lite inomhuskart för att hålla igång till nästa tävling när det är höstrusk ute.

Körde lite idag iallafall och det gick rätt bra.. 23.97 var det gamla banrekordet och jag rattade runt på 23.78 ;-)

HD Pic

2010-10-16

ROK Cup, Lonato Italien – vad säger man?

På den inledande träningen och på tidskörningen slet vi lite med att få fart på grejerna och efter lite analyserande så hittades felet som gjorde att motorn inte gått tillräckligt bra. När detta väl var åtgärdat till kvalen som kördes på torr bana så gick det som en dans. Jag startade på yttern på position 14 i samtliga kval och lyckades bra med att komma 5:a, 1:a, 5:a..!!

Kval resultaten gav en fin 5:e startposition i finalen och redan efter ett par varv så var jag upp i ledningen men tyvärr så var bakomvarande lite oförsiktig och tryckte av mig.
Detta resulterade i att när jag åter igen kom ut på banan var jag fyra, femma och jakten på tätpositionerna kunde återtas.
Efter ett par varv så var jag snabbt uppe på en fin andra plats igen men tyvärr så råkade ytterligare en oförsiktig förare gena lite mycket i sista kurvan på sista varvet och träffa mig rakt i sidan.

Detta gjorde att jag blev stående och i all denna kalabalik förändrades resultat listan kraftigt..!!

- Otto, jag gjorde allt perfekt och gick för seger i finalen men tyvärr så var det lite många incidenter som drabbade mig och det resulterade i att min 2:a plats i sista sväng 100 meter innan mål blev en 13:e plats.
Ännu mer trist att segraren diskades för att kört av mig under racet och en till diskades efter teknisk kontroll samt den sista incidenten på banan som totalt skakade om resultatlistan vilket innebar att de snabbaste inte vann...


2010-10-10

WSK Castelletto Italien - 3:a total framgång!

Den tredje deltävlingen i WSK Master serien kördes i Castelletto i norra Italien med halv varmt och torrt väder.

Tyvärr började vi med en tidskörning som inte riktigt levde upp till kraven och fick endast 38:e placering, vilket innebar att vi fick ett rätt dåligt utgångsläge inför kvalen. I kvalen så var resultaten blandade, 2 bra kval (6:e & 7:e plats) och 2 kval längre ner i resultat listan efter lite "stökighet".

Kval resultaten räckte till en 26:e startposition i förfinalen och denna förvaltade vi väl genom att köra upp till en fin 9:e plats!

I finalen över 10 varv på den 1250 meter långa banan startade vi på 9:e plats och fick en bra start och körde upp oss genom fältet till en kanonfin 3:e plats!

- Otto, en 3:e plats i denna internationella konkurrens med alla de bästa på plats är riktigt bra! Känns som vi tagit flera steg framåt efter varje tävling och nu föll bitarna på plats och jag hade fart för att vara med och utmana de bästa.. ;-)

Nu väntar ytterligare någon tävling och sen planering inför nästa år!

HD Pic HD Pic..

2010-09-26

WSK Val Vibrata - Bra resultat efter problem

Val Vibrata som ligger cirka 20 mil öst om Rom i Italien bjöd på fina väderförhållanden.
Under den inledande träningen så presterade vi riktigt bra tider och det kändes riktigt bra!
I tidskörningen som gick i en regnskur så kvalade jag in som sjuttonde man, ett bra utgångsläge inför kvalen.

I de fyra kvalen körde jag riktigt bra och kvalade in på en 14:e plats vilket blev startposition i förfinalen.

I förfinalen så blev jag tyvärr påkörd i starten och fick bryta redan i första kurvan med tekniska problem, detta resulterade i sista startruta i finalen. Efter en bra start och mycket bra körning så slutade vi på en mycket fin 16:e plats i finalen.

-Otto, Jag är mycket nöjd med resultatet! Framför allt med tanke på det utgångsläge jag hade i från sista startruta i finalen efter problemen i förfinalen. Det känns riktigt bra nu då jag visat att jag har kapacitet att vara med och utmana om topp positionerna.

Om 2 veckor kör vi nästa deltävling i WSK i Casteletto och direkt därefter ROK Världsfinal i Garda.


2010-09-11

Göteborgs Stora Pris – Mycket viktig seger!!

Göteborgs Stora Pris (GSP) som är Nordens största tävling kördes på hemmabanan i Göteborg med lite blandade väder förhållanden och inslag av härligt mycket ösregn och redan i de inledande träningarna inför tävlingen hade vi åkt mycket fort så förväntningarna var högt ställda inför tävlingen.

Vi började dagen med att testa en inställning som vi trodde mycket på men som tyvärr visade sig vara helt fel, detta resulterade i en blygsam 13:e tid på tidkörningen. I de efterföljande kvalen så fick jag slita lite för att köra till mig en bra startposition i den kommande finalen. Redan i det första kvalet visade vi att vi hade rätt fart och jag vann detta med god marginal från en startposition längre ned i fältet. Det andra kvalet gick också vår väg och masterpostionen (pole-position) i finalen var säkrad.

I finalen som kördes i regn fick vi återigen en bra start som jag förvaltade väl och kunde köra in i mål som vinnare av Göteborgs Stora Pris!!

-Otto, att vinna GSP är ett av målen som vi haft med säsongen då det är den största nordiska tävlingen och alla de bästa är med. Om jag summerar säsongen hittills så har jag nu vunnit i stort sett alla stora tävlingar jag kört och SKCC serien totalt. Det känns riktigt bra..!

Härnäst kommer vi nu fokusera på de 3 avslutande tävlingarna, WSK serien och Världsfinalen i mitten på oktober på Lonato banan, Garda i Italien.

HD Pic..

2010-08-28

WSK, Siena Italien – Stenhårt motstånd

Redan på onsdagen och torsdag inleddes träningen på banan inför tävlingen som började på fredagen med tidskörning, kval och finaler kördes under lördag och söndag.
Det italienska vädret var verkligen på bästa humör och bjöd på sol och 30-35 grader varmt.
Motståndet var det absolut tuffaste man kan tänka sig och vi hittade inte riktigt rätt fart till tidkörningen vilket gjorde att jag hamnade en bit ner i resultat listan. Detta fick jag lida av i kvalen då jag var tvungen till att arbeta mig uppåt i varje körning i den stenhårda konkurrensen.
Totalt hamnade jag i mitten på resultat listan på en 40:e plats vilket får anses vara ett okey resultat med tanke på den erfarenhet vi har av de italienska förhållandena.

- Otto, tyvärr hade vi inte den sista farten som behövdes för att vara med och utmana de bästa denna gång. Vi kommer nu analysera vad det beror på och lösa problemet till nästa deltävling i WSK som går i Val Vibrata i slutet på september. Det positiva med denna tävling är att jag fått mer erfarenhet av att köra i stenhård konkurrens med flertal av de bästa i världen.

Om 2 veckor kör vi Göteborgs Stora Pris (GSP) på hemmaplan i Göteborg.


2010-08-21

SKCC Finalerna, Växjö – Totalseger i SKCC!!

Avslutningsfinalerna i Sydsvenskan Kart Champion Cup 2010 (SKCC) Sveriges största karting serie avgjordes på Hagaslätts motorbana under torra och varma förhållanden.

Inför den avgörande tävlingen fanns det 3 möjliga vinnare av totalsegern i serien och jag hade goda förutsättningar då jag inför dagen ledde poängmässigt. Detta innebar pole position (första start ruta) i den inledande för-finalen vilket jag förvaltade mycket väl genom att ta en övertygande seger.

I finalen som gick över 16 varv hade jag riktigt bra fart i karten, kontrollerade hela loppet och kunde åter igen köra in som vinnare. Detta innebar seger i den sista deltävlingen och även totalseger i SKCC 2010 !!

- Otto, en viktig vinst idag men än viktigare att visa att vi kan hålla ihop en hel säsong och ta hem total segern i SKCC 2010. Jag kan bara framföra ett stort tacka till teamet Ward Racing för bra support.
Känns oerhört skönt att vårt hårda arbete har lönat sig ;-)

Nästa helg kör vi första deltävlingen i WSK Master Serien i Italien

Mer bilder..

2010-07-31

SKCC5, Kristianstad – Andra plats!

När den femte deltävlingen av SKCC avgjordes i Kristianstad sken solen.
Otto började dagen med att köra till sig den 5:e snabbaste tiden på tidkörningen och detta följdes upp med att vara snabbast i de båda kommande kvalen.

I finalen som kördes över 19 varv skulle det visa sig att farten inte riktigt räckte till utan jag fick nöja mig med en andra plats precis bakom segraren.

-Otto, jag kan bara konstatera att vi gjorde vad vi kunde idag men tyvärr räckte det inte mer än till en andra plats. Det viktiga är att jag tog många viktiga poäng och fortfarande leder SKCC Serien inför den avslutande finalen i Växjö.

Härnäst kommer jag nu börja förbereda mig för WSK Master Serien i Italien där första deltävlingen av tre körs i slutet på augusti.

Mer bilder..

2010-07-18

SM (J60) Rättvik - Besviken..!

Otto fanns med i segerdiskussionerna när inbjudningsklassen Junior60 skulle köras samtidigt som SM för de stora klasserna i Rättvik.

Efter att under träningen innan vara med och levererat toppresultat och under kvalen kör in på en andra och tredje plats var allt upplagt för en god avslutning.

Tyvär grusades planerna ordentligt då Otto blev ordentligt avkörd under gulflagg av en medtävlare redan på mastervarvet innan start i finalen och hamnade mycket illa i däcksbarriären.

- Otto, Jag är riktigt besviken och ledsen över att inte få vara med och visa i finalen vilken hastighet vi hade och se vad det kunde gett. Jag vet att vi hade mycket bra fart och det hade räckt till topp-placering och istället för att få köra sitter jag nu illa blåslagen och stel efter att jag blivit brutalt avkörd av en klantig medtävlare.

Nästa tävling för oss blir nu SKCC i Kristianstad om 2 veckor.


2010-06-19

Gunnar Nilssons Minnesrace, Helsingborg – Seger!

Under blandade väderförhållanden kördes Gunnar Nilssons Minnesrace i Helsingborg och redan på morgon träningen så var vi med bland de snabbaste. I kvalen så körde jag in på en 2:a och en 3:e plats vilket gav mig startposition 2 inför finalen.

Finalen över 16 varv började bra och efter cirka halva finalen var jag i kapp Kevin som fick en lucka i starten och efter en tät fight under sista delen av finalen gick jag som i mål som segrare precis före Kevin..

Skönt att vinna sista racet innan SM i Rättvik ;-)


2010-06-13

J60 Viking Trophy, Lidköping – Pallplats trots motor problem.

Med fullt startfält och flertal förare från de nordiska länderna så var det garanterat att det skulle bjudas på mycket tuff konkurrens. Under växlande väder förhållanden visade vi att farten fanns redan på träningen för att vara med och köra för topp placeringar.

Tyvärr så råkade vi ut för motorproblem till tidkörningen som vi trodde vi löste men tyvärr hade vi fel. Då våra problem kvarstod i de båda kvalen och tvingade oss att byta motor till för-finalen.

I för-finalen så startade jag långt ner och lyckades att köra upp mig till en 9:e plats vilket också blev startposition i finalen.
Finalen blev riktigt hård och tuff men efter riktigt bra körning så körde jag in på en kanonfin 3:e plats.

- Otto, ett toppen resultat med tanke på den konkurrens och de problem som vi haft idag och det viktiga är att inte ge upp utan köra till målflaggan faller och det gav resultat idag igen.

Nästa tävling för Otto blir SM i början på juli.


2010-06-05

Swedish Kart Festival, Jönköping – Andra plats!

Strålande sommar värme gav mycket fina förutsättningar på Axamo Ring utanför Jönköping.

Vi började dagen med att vara bland de snabbaste och satte 3:e bästa tid på tidkörningen och kvalen avlöpte fint med topp-placeringar. I förfinalen över 16 varv så var det en tuff kamp som jag till slut tog hem första platsen i.

Förhoppningen var att jag skulle kunna följa upp det fina resultatet i förfinalen även i finalen men motståndet blev för dagen lite för hårt och jag slutade på en kanon fin 2:a plats..!

- Otto, återigen ett toppen resultat vilket visar att vi verkligen har bra fart förtillfället. Nu ser jag verkligen fram emot nästa helg då Viking Trophy körs i Lidköping och hoppas på att vi kan vara med och utmana om topp placeringar igen.

Mer bilder..

2010-05-29

SKCC4 Kalmar – Tillräckligt bra!

Ett omväxlande väder i Kalmar bjöd på spännande racing..!

På morgonträningen så provade vi lite och var snabbast men tyvärr var vi inte mer än 9:e snabbast på tidkörningen..
I det första kvalet så var ordningen återställd och jag var in på 2:a plats. Tyvärr kändes det som om vi inte hittade den sista pusselbiten för att vara snabbast under dagen Och under de följande kvalen slet vi för att vara i topp.
I finalen startade jag på 5:e plats och slutade på en 2:a plats efter de 16 varven, ett okey resultat..

-Otto, tyvärr hade vi inte rätt fart men det känns ändå skönt att jag leder SKCC-serien totalt nu när vi tar 2 månaders ledigt under sommaren från serien..

Härnäst fokuserar vi på Swedish Kart Festival nästa helg och därefter Viking Trohpy där det kommer vara förare med från hela norden.


2010-05-22

SKCC3, Klippan
Strålande solsken och riktigt varmt under dagen ända fram till någon timme innan finalen då det kom rikligt med ösregn.
En okey tävling men tyvärr kunde vi inte leverera ett resultat efter det vi borde.. Efter att slitit hela dagen i tidskörning och kvalen så gjorde vi vårt bästa i finalen och körde vi in på en 4:e plats.. (Det sköna är att vi vet vad felet var!)

Jaja, det är inte dåligt men inte tillräckligt bra efter de mått vi mäter med..!


2010-05-14

Tom Trana Trophy, Göteborg – Övertygande seger igen!

Tom Trana Trophy avgjordes i Göteborg på min hemmabana under torra förhållanden och redan direkt på morgon träningen visade det sig att vi hade rätt fart i karten för att vara med och slåss om tätpositionerna.

Efter att varit näst snabbast på tidkörningen vann jag de följande kvalen och dubblerade med att vinna både förfinalen och finalen i övertygande stil.

-Otto, Extremt skönt att kunna knyta ihop säcken och vinna finalen och extra kul att teamkamraten Kevin Hansen kom på 2:a plats före Anton Haaga på 3:e plats.


2010-05-08

SKCC2, Malmö – Vinst i ett blött Malmö

Under kalla och blöta förhållanden i Malmö avgjordes den andra deltävlingen i Sydsvenskan Kart Champion Cup (SKCC) och alla de bästa Svenska förarna var representerade.

Med 3:e bästa tid på tidkörningen började dagen bra och i de två efterföljande kvalen hade jag bra fart och vann båda dessa.
I och med att jag hade vunnit de två kvalen fick jag starta i pole position i finalen som skulle visa sig vara riktigt krävande och svårkörd då banan hade börjat att torka upp lite grann, vilket slet extra mycket på våra redan slitna regndäck men jag lyckades att köra smart och bevara både farten och däcken så länge som möjligt vilket gav mig segern i finalen.

-Otto, I och med segern leder jag nu SKCC totalt.

Mer bilder..

2010-05-01

Bilsport & MC Trophy, Växjö – En mycket viktig seger!

Bilsport & MC Trophy kördes i ett riktigt vår väder med inslag av både regn och sol under dagen.
Vi började dagen med att vara snabbast på de två inledande träningarna inför tidkörningen.
I tidkörningen så var jag snabbast vilket jag förvaltade väl i de två kommande kvalen som jag vann.

Detta gjorde att jag fick ett mycket bra utgångsläge till förfinalen vilket kördes på en regning bana. Efter en mycket bra start körde jag ifrån de andra och vann denna mycket klart.
Lagom till finalen hade det torkat upp på banan och i finalen gjorde jag återigen en mycket bra start och allt efter som varven gick så drygade jag ut ledningen och vann finalen ganska klart!

-Otto, En mycket viktig seger då tävlingen också ingår i den svenska ROK-cupen och jag har nu tagit ett steg närmare att kvalificera mig till den Internationella ROK-finalen i Italen i Oktober.


2010-04-24

Stockholm Race Weekend, Järfälla – Övertygande seger!

SRW, Stockholm Race Weekend är Stockholms stora race händelse 2010 arrangerad av Järfälla MK och det bjöds på torrt och fint väder men med lite inslag av vårkyla.

En bra start på dagen!
Morgonträningen började bra och jag var snabbast på båda dessa. I tidskörningen var jag snabbast vilket jag förvaltade väl i kval 1 vilket jag vann. I kval 2 hade vi inte riktigt rätt fart men jag lyckades köra till mig en fin 3:e plats.

Förfinalen som är gällande för startposition i finalen gjorde jag en bra start och denna vann jag. Perfekt utgångsläge till finalen!
I finalen som kördes över 18 varv gjorde jag en bra start och efter det kunde ingen hota mig under loppet och segern var min.. ;-)

Perfekt slut på en perfekt dag!

Tack Stefan och Sodakart.se för bra support och tältplats!


2010-04-17

KCV1, Uddevalla

Kart Cup Väst deltävling på Uddevalla banan är alltid kul att åka.
Hade rätt bra fart i dag, tyvärr hade jag inte domaren med mig under dagen. Fick tidstillägg vid 2 tillfällen. Tyvärr gjorde det att min 2:a plats i finalen resulterade i en 5:e plats med tidstillägg.

Jaja – vad säger man.. ;-)


2010-04-10

SKCC1, Helsingborg – Räddade dagen efter motorstrul

Helsingborg bjöd på fint och torrt vår väder och dagen började på absolut bästa sätt.

Morgonens warm up gick som planerat och vi hade fart för att vara med och slåss om tätpositionerna för dagen.
På tidskörningen så hade jag 3:e bästa tid ca 15 hundra delar efter.

I första kvalet gick det mycket bra och jag körde in på en fin 3:e plats. Perfekt utgångsläge inför de kommande kvalen då placering också ger startplats i följande kval.
I andra kvalet fick jag återigen en mycket bra start och något varv senare händer det som inte får hända..! Motorhaveri och stående vid sidan. Suck och inte gjorde det saken bättre att vi till det 3:e kvalet inte fick igång reservmotorn. Tyvärr inte det perfekta läget inför finalen.

Jag fick starta rätt långt ner men gjorde en mycket bra körning och lyckades att köra upp mig till en 5:e plats.

Ett okey resultat med tanke på det strul och problem vi hade under kvalen och jag räddade en del poäng som kan vara bra att ha med sig framöver.

Mer bilder..

2010-04-04

Klippan Cup, Klippan - Topp resultat i årets första svenska tävlingen

Klippan Cup brukar samla stora startfält och brukar bjuda på kallt väder.
Så även denna dag med endast ett fåtal plusgrader och regn.

Började dagen med att vara 2:a snabbast på tidskörningen vilken kördes på en torrbana.
Till kvalen så började det att regna med lite inslag av snöblandat, riktigt kallt med andra ord.

I kvalen körde jag riktigt bra och jag vann båda. I finalen som var nerkortad från 20 varv till 15 beroende på regnet fick jag en bra start och slutade 2:a tätt efter segraren.

Skönt med ett bra resultat i början på säsongen!
Till helgen kör jag första deltävlingen i SKCC (Sydsvenskan Kart Champion Cup) Sveriges största karting serie med 7 deltävlingar.

Mer bilder..

2010-03-21

21th Trofeo Andrea Margutti, Castelletto Italien – Rätt väg men tyvärr inte in i mål

Trofeo Andrea Margutti är en anrik tävling som flertal F1 förare kört och vunnit under åren och det började på absolut bästa sätt med torrt väder och lite småvarmt under träningen och många bilar bjöd på riktigt bra förutsättning.
Under träningen på onsdag, torsdag och fredag testade vi en del och på fredagen kände vi att vi hade hittat rätt.

Lördagen började med tidskörning och jag vara riktigt nöjd med 9:e bästa tid endast 2,3 tiondelar efter.
I kvalen blev det stökigt som förväntat men jag kom igenom alla starter och fick rätt bra utgångsläge till för-finalen.
Tyvärr hade vi problem att hitta rätt under söndagen då det börjat regna och än mer trist var det snöpliga slutet i finalen då jag efter drygt halva finalen fick bryta.

Det positiva är att vi nu visat att vi har fart att vara med och slåss med de bästa..


2010-02-28

21 Trofee Primavera, Garda Italien

Garda bjöd på torrt väder men inte så varmt endast runt 10 grader.
Tidskörningen började halvdåligt med endast 26:e bästa tid. Vilket jag inte var vidare nöjd med..!
Efter lite skruvande så hittade vi lite mer fart till kvalet och jag körde upp mig till finalen.
I finalen startade jag 12:a och fick en halvdålig start på yttern men jag körde upp mig bra i finalen som var rätt stökig och det var många incidenter under racet vilket gjorde att jag till slut fick en 8:e plats.

Ett okey race men tyvärr saknade vi lite fart. Nu tar vi nya tag till nästa race om 3 veckor och då har vi letat vidare efter farten ;-)


2010-01-01

Nytt år och lek på isen med syrran!

Året kan väl inte börja mycket bättre än att leka på isen med fyrhjuling och lära lillasyster köra på sladd..
Synd att det är lite kallt. Men och andra sidan, annars blir det ju ingen is ;-)

Syns till våren!


Tidigare år

>> Läs om vad som hände 2010
>> Läs om vad som hände 2009
>> Läs om vad som hände 2008
>> Läs om vad som hände 2007