Vad hände 2009Senaste nytt

Läs om vad som hände 2008


2009-10-25

Trofeo delle Industrie, Circuito de Pomposa (I) – Punktering och bruten final

Under torsdagen och fredagens träning så regnade det vilket var synd då vi inte fick möjlighet att testa banan med slicks innan tävlingen. Under lördagen kördes tidkörning och kval. Tidkörningen kördes på regndäck under upptorkande bana och tyvärr hade vi lite fel strategi med luft i däcken som gjorde att jag fick en halvbra tid och slutade 21:a. I kvalen som kördes på en torr bana hade vi till en början lite problem med att hitta den rätta farten men det gick åt rätt håll..

På söndagen sken solen och det var varmt och härligt väder. Efter morgonens warm-up så hade vi hittat rätt inställningar på karten och jag var mycket nöjd tyvärr fick jag en punktering på 3:e varvet i pre-finalen och ramlade rejält bakåt i resultat listan. I finalen fick jag en bra start och plockade många placeringar på första varvet men tyvärr så var det en som snurrade framför mig på andra varvet och när jag bromsade och väjde blev jag kraftigt påkörd bakifrån och min kart gick sönder.


2009-10-11

Grande Finale, Kristianstad – Vinnare!

Grande Finale är en prestige fylld tvådagars tävling som körs som avslutning på säsongen i Kristianstad.
Helgen bjöd på riktigt kallt väder och regn.

Lördagen började bra och redan på träningen kände jag mig i form. Tyvärr misslyckades jag totalt att få till det på tidkörningen vilket gjorde att jag fick kämpa lite i kvalen under lördagen för att köra upp mig till söndagens för-final och final.

I för-finalen startade jag 5:a och jag körde upp mig till en kanonfin 3:e plats vilket också var startpositionen i finalen.
I finalen som kördes över 20 varv på den regniga banan så fick jag en bra start och när målflaggan föll så var jag först i mål! Segern var min!

Att vinna Grande Finale känns stort, nu skall jag bara njuta och titta tillbaks på mitt första år i Junior60 som har gått superbra!

Mer bilder..

2009-10-03

KCV6, Uddevalla – 2:a plats i ösregn!

Denna dag lär gå till historien.. sicket dåligt väder. Det regnade, blåste och var inte många grader varmt.

Dagen började så där och jag skapade lite extra arbete till pappa som fick byta lite delar på karten efter jag träffat en annan kart som snurrade framför mig på första träningen. Tyvärr så tappade vi värdefull tid på detta och fick testa lite inställningar på tidskörningen och kvalen.
I Kart Cup Väst (KCV) så kör man 2 finaler som man får poäng i men det är den sista som räknas som tävlingsresultat. I den första finalen så bestämde tävlingsledaren att vi skulle starta på ett långt led för det var för mycket vatten och vattenpölar på banan. Riktigt spännande och på sista varvet fick jag en riktigt härlig vattenplaning.. i alla fall så var jag 3:a.

I den 2:a finalen som också startades på led startade jag 3:a och körde upp mig till en fin 2:a plats efter Robin H som vann. Alltid lika kul att avsluta tävlingar på pallplats.. ;-)

Mer bilder..

2009-09-19

SKCC9, Kalmar – Återigen en kanonkörning och 4:e plats!

Sista deltävlingen i SKCC kördes på Kalmars karting bana som var ombyggd efter jag där sist för 2 år sedan.
Idag så är den gamla startkurvan borttagen och ersatts av en svag höger som gjorde banan väldigt snabb.

Klarblå himmel och att alla klasserna körde samma dag gjorde att fästet på banan ökade under dagen.
På de 2 morgonträningarna kändes det direkt att vi hittade rätt och hade bra med fart.
I förfinalen fick jag en halvdålig start men körde riktigt bra och i finalen så hade jag återigen en kanonbra kart.
Tyvärr fick jag starta på yttern vilket gjorde att jag ramlade ner lite i starten men jag körde återigen riktigt bra och lyckades köra till mig en kanonfin 4:e plats!
Tror faktiskt att detta kan ha varit en av de mer spännande finalerna som körts under året.

Totalt räckte min körning i SKCC serien till en fin 6:e plats totalt vilket jag får vara nöjd med första året i klassen vilket också betyder att jag var bästa 10 åring!

Mer bilder..

2009-09-12

Göteborg Stora Pris, GSP - Succe en 2:a plats!

GSP är en av Nordens största tävlingar och brukar samla de bästa förarna och dagen till ära bjöd på soligt och torrt väder som det skall vara på GSP!

På fredagsträningen så kändes det som om vi hade riktigt bra med fart och jag trivdes riktigt bra med både kart och banan. På lördagens morgonträning visade det sig att farten var den rätta och på tidskörningen var jag 2:a.
I det första kvalet så gick det inget vidare, tyvärr så var det lite för många kartar in i andra kurvan vilket slutade med att jag och några till satt i däcken och det kvalet var färdig kört.
I andra kvalet startade jag master och utan tvekan vann jag det kvalet.
Tyvärr blev jag tvungen att köra B-final då det första kvalet gjorde att jag inte kunde kvalificera mig direkt till A-final. I B-finalen gick det som på räls och jag vann detta vilket resulterade i att jag fick starta 21:a i finalen.

I finalen fick jag en bra start och jag jobbade mig upp igenom fältet och lyckades till slut köra in på en kanonfin 2:a plats efter Robin som vann!

En 2:a plats på GSP första året i klassen känns stort.. ;-)

PS. Tack alla för varma gratulationer
PS.2. Tack alla som gjorde det möjligt, ingen nämnd ingen..

Mer bilder..

2009-09-05

SKCC8, Helsingborg – Bra körning!

Gråtrist väder och kallt med regnskurar hela dagen
Började dagen med att vara i toppen på första träningen och sen kom det regn ;-)
Lite fix och trix på bilen och till tidkörningen så var jag 6:e snabbast. En bra början på dagen.

Första kvalet kom jag iväg bra tyvärr så var det någon som var lite för ivrig och sköt på ordentligt så jag träffade Oscar som snurrade vilket resulterade i att jag också snurrade.. Trist, att jag inte kunde undvika detta!
Långt ner i starfältet i 2:a kvalet men jag kämpade på och jobbade mig upp en bra bit i fältet. Till det 3:e kvalet var det väldigt osäkert men vi bedömde att banan torkade upp rätt snabbt så vi satsa på slicks (torrdäck) dock med lite högre drevning.
I finalen fick jag starta 10:a och jag hade återigen en kanonbra bil och jag jobbade mig sakta men säkert upp genom fältet och gick i mål som 6:a.

Ett bra resultat med tanke på 1:a kvalet och jag är riktigt nöjd med min körning, nu skall bara pappa fixa mera motor ;-)

Grattis Robin till segern och grattis Lukas till kanonkörning och 2:a platsen
Tack Bengt för hjälp med lite rättning av karten ;-)


2009-08-21

SKCC7, Klippan - Stabilt resultat

Strålande solsken och 20 grader varmt.
På morgonträningen saknade vi lite fart och på tidskörningen var jag 9:e snabbast.
I kvalen så testade vi lite inställningar och jobbade oss hela tiden till oss mer fart och i det 3:e kvalet
hade vi riktigt bra med fart , jag kunde lätt följa med i täten och hade dessutom heatets snabbaste varvtid ;-)

I finalen startade jag 7:a men fick en rätt dålig start och ramlade ner till 9:e plats under första varvet.
Men med bra fart i bilen så körde jag upp mig till en 6:e plats!

En strålande insats och jag plockade återigen viktiga poäng i SKCC.
Jag ligger nu 5:a totalt i serien och ser fram emot de avslutande tävlingarna.

Mer bilder..

2009-08-01

Kissanracet, Norge - krasch förstörde dagen

Väder rapporterna hade lovat uppehåll under dagen till skillnad från fredagen då det regnade rejält.
På morgon träningen fungerade allt perfekt och i tidkörningen var jag 4:e snabbast.

I det första kvalet kom jag iväg rätt bra från ytterspår och körde snabbt upp mig till en 3:e plats.
Ett perfekt utgångsläge med tanke på att detta också var gällande start position till det andra kvalet.

I det andra kvalet hade jag lite otur då det skedde en riktig krasch med fem bilar inblandat och flertal av de snabbaste fick bryta.
Detta resulterade i att jag fick starta en bit ner i finalen, tyvärr var jag allt för blåslagen efter kraschen för att kunna göra mig själv rättvisa men jag lyckades ändå körda in på en fin 6:e plats i stenhård konkurrans med alla de bästa på plats.

Kul att vi återigen har bra fart och att vara med och utmana de bästa!


2009-07-28

Semester och lite WSK

Efter en liten semestertur till Franrike med besök på Disneyland och Eiffeltornet samt en sväng om Salbris för att se WSK så blev det lite bilder..


2009-07-18

NMK Sommercup 4, Kongsberg CCW Norge

Känns som en repris på etapp 2 i Sigdal, halvmulet väder och rikligt med regn under dagen
Bra med på andra träning och goda förutsättningar till tidkörningen

Tyvärr så var återigen tidkörningen delade i 2 grupper och jag var med i grupp 2 (igen) och då kom regnet vilket grupp 1 inte fick utan de körde på en torr bana
I och med att de inte saxade tiderna från de 2 grupperna blev jag återigen 18:e snabbast..
I första kvalet jobbade jag upp mig från 18:e till 7:e plats med en av de bästa tiderna och i det andra kvalet fick jag en sämre start men lyckades behålla min startposition i mål.

I finalen som gick i regn körde jag in på en 6:e plats efter en tät fight under racet och en kanonbra körning..!

Summerar vi sommercupen så är vi mycket nöjda med undantag från 3:e deltävlingen, jag har fått bevis på att vi verkligen kan vara med och fightas ;-)


2009-07-16

NMK Sommercup 3, Kongsberg CW Norge - Pallplatsen som försvann!

Med blå himmel och lite småvarmt var vi tillbaks på en av favoritbanorna från i fjol, vilket skulle visa sig bli en stor besvikelse!
På tidskörningen var vi 9:a och under kvalen letade vi lite mer fart och var bra med i toppen under kvalen.

I finalen så startade jag 5:a och med riktigt bra fart i bilen så jobbade jag snabbt upp mig till en 3:e plats och på varv 7 av 10 blev jag brutalt avkörd av Kim V Hansen #64 och min bil och dag var förstörd av honom. Tack snälla!

Han fick en varning (andra under dagen för samma beteende) och jag fick stå i gräset och som vanligt såg inte domarna något.. Får man lov att köra hur som helst?

Ser fram emot nästa race då vi kan prova lite mer "stock car".. ;-)

Det riktigt positiva med dagen var att jag fick visa att vi har farten att utmana de absolut snabbaste och det tar vi med oss..


2009-07-14

NMK Sommercup 2, Sigdal Norge

Återigen lite halvmulet väder under dagen men det skulle visa sig att de riktigt mörka molnen skulle komma!
Bra med på första träning och snabbast på andra träningen!

Till tidkörningen så var vi delade i 2 grupper och jag var med i grupp 2, tyvärr fick den första gruppen köra på en torr bana
och lagom till att vi skulle köra började regnet vräka ner..!
I och med att de inte saxade tiderna från de 2 grupperna blev jag 18:e snabbast..
I första kvalet jobbade jag upp mig från 18:e till 6:e plats och i det andra kvalet startade jag 6:a på yttern och fick en riktigt dålig start.

I finalen kom det återigen regn och jag hade en lite halkig bil men slutade 5:a efter en kanonbra körning..!

Skönt att vi återigen lyckades leverera stabila resultat..! Vi är med i sammandraget ;-)


2009-07-12

NMK Sommercup 1, Trögstad Norge

Halv mulet väder under dagen men en toppendag då lilla syster fyllde 5 år! Grattis!

Andra tävlingen i den nya FA Karten från GåCo Racing och med Ayla som extra stöd till Otto med goda råd och tips!

Vi var bra med på träningen och tidskörningen och arbetade vidare under dagen med att finna rätt inställningar och lufttryck på de nya Dunlop däcken
som vi inte kör på i vanliga fall.
Kul att det gick fortare och fortare under dagen och i finalen körde jag till mig en fin 6:e plats i stenhård konkurrans!
Ett bra resultat att börja Sommar Cupen med..

Tack Ayla!


2009-07-05

SM Malmö – Slutade bra..!

Under RM & SM för de stora kartarna var Junior 60 med som inbjudningsklass.

Toppen väder under fredagens fria träning och lördagen och strax under 30 grader varmt med lite svalare väder under söndagen.
Under fredagens träning så testade vi inställningar på vårt nya chassi och allt kändes riktigt bra på en bana med mycket gummi och super fäste. Under lördagen så var vi inte så snabba som vi önskade på tidskörningen och vi letade efter det sista under kvalen..

I den första finalen så startade jag 17:e och körde upp mig till en fin 9:e plats. Kändes bra att vi var på G ;-)
Söndag och de 2 avslutande finalerna. I den andra startade jag 9:a och var snabbt uppe på 7:e plats då motorn stannar, pga att bränslepump slutade fungera.

I den 3:e finalen startade jag på 25:e ruta och starterna blev lite stökiga och efter diverse omstarter så bestämdes det att starten skulle ske på ett långt led.
När vi väl kom iväg så gick det som tåget och jag körde upp mig till en 8:e plats i mål!!
Dock tilldömdes jag ett tidstillägg för att varit med ett hjul på kantlinjen vilket gjorde att jag var 10:a i resultat listan.

Personligen så är jag enormt nöjd med den körning som jag presterade och hur karten gick tyvärr ställde lite tekniska problem till det vilket gjorde att jag slutade totalt på en 11:e plats.

Mer bilder..

2009-06-27

SKCC5 Växjö - Skit dag!

Strålande solsken och varmt med vind som blåste in sand på banan.
På morgon träning så saknade vi fart och vi slet ordentligt för att hitta rätt med inställningarna..
Tyvärr så skulle det visa sig att detta skulle hålla i sig hela dagen, vad än vi gjorde svarade inte inställningarna på chassit i mer fart, utan vi var allt för långt bak i fältet. Det positiva var att vi hittade problemet efter finalen och blev lite rikare på kunskap ;-)

Tyvärr händer detta ibland och farten uteblir..
Ni laddar vi om med nya fräscha grejer inför SM i Malmö!


2009-06-14

KCV4, Skövde– Hyfsat resultat

En hyfsad dag men inte mer...
Med mycket bra på morgon träningen men inte fullt så snabba som vi önskade under tidskörning och de inledande kvalen.
I första finalen så vart jag 3:a dock saknades det lite tid fram till Lukas.
Tyvärr visade det sig att vi inte hittade de sist ur karten idag utan vi slet till oss en 3:e plats i finalen.
Efter omständigheterna får vi vara nöjda men vi kan mer.. ;-)

Grattis Lukas till segern, du var snabbast!

Mer bilder..

2009-06-06

SKCC4, Uddevalla – Skiftande väder

En spännande dag med skiftande väder.
Morgon träningen började rätt bra och på tidskörningen var jag 7:e snabbast.
Kändes rätt bra med tanke på att vi testade lite nya inställningar på karten.
I först kvalet kom jag bra iväg men fick några bilar på mig hårt bakifrån, jag kom in som 8:a.
Andra kvalet och tredje kördes på en blöt bana och i sista kvalet var jag in som 3:a, detta resulterade i en 5:e start position i finalen.

I finalen fick jag en bra start och låg länge 4:a tyvärr gick det inte riktigt så fort som jag önskade och jag hade svårt att komma om. Ett tätt race och kanska årets bästa final hittills, tyvärr drog jag inte längsta strået utan slutade 6:a.

Känns bra att farten finns och vi laddar nu om till nästa race..


2009-05-30

KCV3, Uddevalla – Andra plats!

En sån underbar dag! Varmt, klarblå himmel och 25 grader varmt!
I och med att vi skall köra SKCC nästa helg på denna bana valde vi att ta tillfället i akt och köra denna tävling för att kunna testa lite inställningar.

Tidskörningen var inget vidare då vi var lite överambitiösa och gick på för låg drevning.
I Kvalen var farten återigen den rätta och vi arbeta med att hitta de rätta inställningarna för dagen.

I den avslutade finalen hade jag riktigt bra fart och låg och lurade länge på en 3:e plats till de sista varven innan jag satte in min attack. Tyvärr funkade inte min plan till 100% utan jag var i mål 3:a. Senare visade det sig att tvåan i mål var underkänd på den tekniska besiktningen och jag blev 2:a.

Ser framemot nästa helg, med bra resultat i ryggen..


2009-05-23

SKCC3, Lockarp Malmö – 7:a + 10 sekunder

Lysande start på dagen, regnet hade fallit under natten och morgon träningen kördes på en blöt bana.
Med 4:e snabbaste tid på tidkörningen hade jag bra förutsättningar för dagen.
I kval 1 så var jag snabbt iväg dock hamnade jag tidigt utanför banan vid en omkörning och slog i bakaxeln hårt vilket resulterade i att bromsen låg på och jag tappade ned till 7:e plats.
Kval 2 o 3 gick fint och jag hade bra med fart och kunde följa de snabbaste..

I finalen startade jag på 6:e ruta och jag tyckte jag kom iväg bra i starten men tyvärr råkade jag köra på 2 konor och domarna tyckte att jag gjort en felaktig start och dömdes till 10 sekunders tidstillägg. Vilket medförde nedflyttning till 14:e i resultatlistan. Suck!

Jaja, återigen visar det sig att vi närmar oss de absolut snabbaste och resultaten kommer
Grattis Anton till segern! Den är du värd ;-)

Mer bilder..

2009-05-09

SKCC2, Axamo Ring Jönköping - Bevis på snabbhet..

Dagen började bra med att vi var snabbast på första träningen på morgonen då det fortfaranade var lite blött underlag. Vi arbetade på under dagen och provade lite olika inställningar på karten för att hitta rätta farten till finalen.
Till finalen kom regnet återigen och vi startade som nummer sju och snabbt var jag uppe på 4:e plats och ju längre racet gick ju närmare kom jag täten.
På sista varvet var jag om Robin tyvärr tog han tillbaks sin plats och jag slutade som god 2:a precis i hans bakbåge. Jag gläds åt att få visa att vi är att räkna med under året

Mer kommer.. ;-)

Mer bilder..

2009-05-02

Vårlöpet, Varna Norge – Det räckte inte..

Redan på fredagsträningen visade det sig att vi skulle få svårt att vara med och slåss med de snabbaste. Lördagen började med medelmåttig tidkörning och jag fick slita mig igenom kvalen med kanonbra körning. I finalen var det lite stökig start som vanligt men jag kom ut bra och lyckades kör in på en 10:e plats.

Ett resultat som jag får vara nöjd med efter förutsättningarna.. ;-)

Kul att få köra mot så många goa kompisar på en riktigt fin bana, jag kommer tillbaka snabbare nästa helg

Mer bilder..

2009-04-25

SKCC1, Kristianstad – Inte samma fart

Återigen en helg med strålande solsken. Tyvärr så hade vi inte riktigt bra fart i karten denna dag.
Hyfsat med på träningen men tyvärr inte bättre än 13:e tid på tidkörningen.
3 kval skulle köras och vi jobbade på att hitta farten och jag jobbade mig sakta uppåt i resultatlistan.
I finalen startade jag på 8:e rutan och var ut som 4:e efter första sväng och var ganska snabbt uppe på 3:e plats.

Tyvärr räckte det inte denna gång utan jag blev ikapp körd och var 7:a imål.
Efter dagen ett bra resultat och det är bara att gratulera att de andra var snabbare denna gång.

Till helgen planerar vi att köra Vårlöpet i Norge. Kul och få tävla mot mina fjolårs kompisar ;-)

Mer bilder..

2009-04-11

Tom Trana Trophy, Göteborg – Avkörd i finalen!

Strålande solsken och bra med fart i karten. Efter en liten feljustering till tidkörning räckte inte riktigt min tid ända fram utan jag fick starta 6:a i första kvalet, i vilket jag körde upp mig upp mig en plats och kom in 5:a.
I andra kvalet startade jag femma och kom bra iväg i starten. Då börjar motorn krångla och jag ramlar tillbaks i fältet och efter några varv så lägger den av.
I finalen startade jag 18:e och arbetade mig fort upp i fältet, tyvärr händer det som inte får hända utan
i hästskon så blir jag ojust avkörd av en röd bil, vilket tyvärr inte var någon race incident..

Hur summerar man detta? Blixtrande snabb men…


2009-04-05

Klippan Cup, Tillbaks på svensk mark och första tävlingen med svensk licens i nya klassen Junior 60

Redan på träningen visade det sig att vi hade rätt fart och var bland de snabbaste och tidskörningen resulterade i en 4:e plats.
Till första kvalet kom det lite regn som gjorde banan hal och efter rakan fick jag lite hjälp och var av banan, slutade 8:a efter uppkörning. I och med strulet i första kvalet fick jag starta som 8:a och kom iväg sådär men lyckades köra upp mig till en 5:e plats.
I finalen fick jag starta från ruta 6 och i första kurva fick jag hjälp med att vända bilen och så var denna dagen förstörd. Ut sist av alla och jakten var i gång, tyvärr så började motorn strula efter 8-9 varv och jag ramlade tillbaks lite och slutade på 13:e plats.

Jag gläds åt att jag visade att jag har fart för att vara med och slåss om pallen!

Mer bilder..

2009-03-01

Ottos Raket 85 micromotorer nu till salu!

Otto byter klass och de sista "bästa" Raket85 micro motorerna är till salu
Välservade av Ward och mycket snabba med tanke på resultat under året.
Intresserad skicka kontaktuppgifter.


2009-02-28

En sån underbar vecka!
Efter en vecka i Spanien med underbart väder, mycket sol och bra körning varje dag så kom vi nu hem igen. Vi har testat massor med konstiga inställningar och jag funderar på om pappa verkligen har blivit något klokare??

Jag är supernöjd efter att fått köra massor och det roligaste av allt var att det var flertal spanjorer och tränade också. I slutet på veckan kom Wille ner med sin Junior60 och vi körde flera bra träningspass. Vem har sagt att träning inte kan vara race ;-)

Nu väntar jag bara hem karten så vi kan fortsätta träna..
Skall prata med mamma så vi får lite mer värme i kroppen innan Klippan Cup.

Brr, det är kallt hemma!

Mer bilder..

2009-02-03

Snart vinterlov och sen lite träning

Tyvärr, eller vad man säger så ligger temperaturen runt noll grader eller några minus just nu, inte något kartingväder!
Trist, när man börjar känna suget efter lite riktig gokart. I allafall så har jag hunnit med lite hyrkart i väntan på varmare väder och på vinterlovet blir det skidor, sen hem och packa om för en dryg veckas träning i Spanien inför säsongen!
Det skall bli kul!
Ett säkert vårtecken är att anmälningarna till vårens tävlingar börjar komma.. Nu gasar vi, eller hur?


Tidigare år

>> Läs om vad som hände 2009
>> Läs om vad som hände 2008
>> Läs om vad som hände 2007